Öl i skönhetsvård

Det har druckits öl sedan långt tillbaka i tiden. Först var det mjöd och senare kom själva ölen med sina jäsningsprocesser och råvaror som gav upphov till dagens alla ölsorter- från Asien till Münchens Oktoberfest. Men öl är inte bara drickbart, det kan också användas i matlagning som såser eller bakning för att ge en extra god och speciell smak till bröd. Dock finns det ett område där öl kan spela en viktig roll och det är skönhetsbranschen. Vem hade kunnat ana att den guldgula drycken i ölfaten skulle kunna skänka glans åt ett livlöst hår eller medfölja i en ansiktsmask? Dock förekommer inte öl i specialisttandvård eller sjukvård, men vem vet, kanske det händer så småningom.

Låt manligheten i ölet ingå i din groomingserie

Öl har i mångt och mycket betraktats som en manlig dryck, och det har man nu tagit fasta på när man har skapat den nya groomingserien Redken Brews. Detta är en skönhetsvårdsserie för män som behandlar skägg, hår och ansikte och alla produkter har en liten skvätt öl i sig. Inte bara för att skapa den där maskulina doften, men för att öl faktiskt är bra för hy och hår.

Det som dock är intressant i denna serie, är att den visserligen är framtagen för män, men samtidigt anses den som unisex och passar även kvinnor. Inte skäggprodukterna givetvis, men hudvårdsprodukterna och hårvården i serien kan lika gärna användas av tjejer.

Malten och humlen – bra för hud och hår

I öl förekommer malt och humle och det är just det som sägs vara bra för hy och hår. Humlen i ölet gör till exempel fett hår luftigare och B-vitaminen i ölet tillför håret näring. När du har tvättat håret kan du göra en öl-inpackning genom att ta en flaska öl och hälla det i håret och sedan sitta en stund. Håret blir glansigt och får nytt liv. Upprepa ca en gång i veckan. Ta inte någon dyr öl. Det räcker med en alkoholfri bira så att du inte slösar på det som ska räcka till festen på lördag kväll.

Gör en ansiktsmask av öl och avokado

När hösten är på intåg eller när den övergår i vinter, så kan man lätt bli fnasig och torr i huden. Detta löser du på ett kick med lite öl och mosad avokado. Blanda ingredienserna tills du får en trögflytande smet och lägg på ett rent ansikte. Fettet från avokadon mjukar upp hyn och ölen tillför näring och vitamin B. Tänk på att ditt ansikte är helt rengjort och att du tvättat med varmt vatten så att porerna har öppnats först. Har du irriterad hud så är humlen i ölen extra bra, eftersom den anses ha en lugnande effekt.